July 24, 2012

Cuba Teka (Original) Lyrics

Assalamualaikum. Helo beauty and charming ! This is one of my new original songs. For those yang belum pernah dgr, anda boleh search the unofficial video dekat youtube. Just search "Cuba Teka Tasha Manshahar", it's there. Im looking forward to record the official one since ramai yang request. Alhamdulillah :') 

Nak tahu tak macam mana boleh terciptanya lagu ni? Nak tahu tak nak tahu tak? Hm :) Alright, sebenarnya as usual, saya akan buat melody dulu sebelum tulis lirik. For me, its easier to have the melody first before writing the lyrics out. Its just my personal opinion anyway. Other song writers might have their own style :) Okay, continue. Melody ni saya dapat masa dalam bas otw balik ke KL dari Program Bina Insan Guru dekat Setiawan Perak. Ada kawan bawa ukulele, jadi masa otw balik tu, pinjam ukulele kawan, main chords, pap !! dapat melody, terus record melody tu dekat henfon murah ni ha. Balik rumah main guna gitar pula. Saya ambil masa yang lama juga utk fikir, tema apa yg sesuai untuk melody ni. Sebenarnya, lagu ni saya nak buat cerita dia lebih kepada nak tunjukkan appreciation seseorang terhadap seseorang. Tapi tak jadi, jadi lain dah pula tiba-tiba HAHA sekali tulis, tak jadi, buang kertas, shiuuuhhhh *baling kertas, kali kedua tulis, arrghhhh, shiuuuhhhh *baling kertas lagi :D Asyik tak jadi sbb saya tak boleh tulis lagu kalau saya plan, atau saya paksa diri saya untuk tulis lagu, sama juga kalau nak cari melody. When it comes naturally is much more better. *again, my personal opinion. So satu hari tu, masa tengah duduk lepak dekat ruang tamu rumah sewa sambil RT REPLY & FAV org dekat Twitter, *hewhewhw ;p tgh relax-relax, tiba-tiba dapat idea, terus tulis. Then, demo dekat room mates, minta opinion dorg, dorg kata OK. Takut juga sebenarnya nak keluarkan lagu baru, bimbang karya itu tak digemari pendengar. I need advice and love from you guys, because i believe it can help me to be a better person in my future life. I just do whats the best, and hoping I'll get the best support from uoll :')

CUBA TEKA

Matamu redup bagai bayu 
Juga awan biru dilangitku

Senyummu seindah mentari 
Selalu menerangi mimpi sepi

c/o :
Cubalah cuba sayang teka 
Siapa yang bertakhta dalam jiwa
Adakah kau rasa
Sayang ku selalu ada waktu
Tuk menyayangimu
Menjagamu...Seluruh hidupku...


Matamu redup bagai bayu 
Juga awan biru dilangitku

Senyummu seindah mentari 
Selalu menerangi mimpi sepi

Ulang c/o 2x


Thank you. Much love <3



22 comments:

  1. blom ada kesempatan nk view vt nie...pape pown....semoga sukses slalo0 tasha ^.^
    aja2!

    ReplyDelete
  2. wawhhh new song?? baiklah nk dgr hehehe

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. muda2 dah pandai tulis lirik...

    bagusla sebab sekarang everyone is competing...best man win.

    Check out my latest post on mfadhlan.com

    ReplyDelete
  6. waa ! lirik lagu and nyanyian lagu ni terbaikk !
    Tasha tak buat lagu raya ke ?

    ReplyDelete
  7. xdgr pon lagi..suka dengar lagu tasha manshahar

    ReplyDelete
  8. hello tasha...i just heard this newest song from u...n i love it so much...its nice n so seet anyway...make the official soon as u can...im waitim=ng..wish luck for u n ur carier.. <3

    ReplyDelete
  9. nini suka lagu ney..best sngt..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. " tak payah lah nak right click right click '' pe bende tu.. geram pulak rasenye sbb x dpt copy.. btw, i love to hear your song tasha..

    ReplyDelete
  12. dgr lagu ni sambil berangan..best..sedap telinga ni dgr..hehe..goodluck and all the best tasha...

    ReplyDelete
  13. Really love this song... Mesti nk dengar byk kali.. Go tasha.. We'll support you..

    ReplyDelete
  14. sukaaaaaa.....sy set as ringtone..tp lagunya mcm xclear..boleh tak sape2 bg link mp3 yg berkualiti.tq

    ReplyDelete